Å være ung i BKM Hønefoss

Søndagsskolen

Det arrangeres søndagsskole for barn mellom 4 og 13 år. Målet med søndagskolen er å berike barndomstiden og gjøre den kristne troen levende for barna. I 2014 besto søndagsskolen av 16 barn, to søndagsskolelærere, samt tre ungdommer som hjalp til med sang, undervisning og aktiviteter. Eksempel på hva barna har gjort dette året er å øve på et sanginnslag til en fest og lære om de bibelske personene Jesus og Peter. Temaet på barnekonferansen (en del av sommerkonferansen i Juli) på Brunstad var «Bønn –min trygghet». Dette temaet ble jobbet videre med på søndagskolen, blant annet ved at barna tegnet tegninger av deres tanker rundt temaet. I 2014 hadde sommeravslutningen for Søndagskolen et sjørøvertema. Barn iført sjørøverkostymer la ut på en spennende skattejakt. Her måtte de løse oppgaver for å finne veien til skatten og knekke koden til skattekista. Den ene søndagsskolelæreren gikk inn i rollen som «Skute-kokk» tilberedte et deilig måltid som var ekte mini-sjørøvere verdig.

 

 

[rev_slider barnemøte]

U18

U18 er en viktig del av BKM Hønefoss’ barn og ungdomsarbeid. Ungdom i alderen 13-18 år får tilbud om å være med på turer, sosiale aktiviteter og å gjøre praktiske oppgaver i BKM Hønefoss. Kveldene avsluttes vanligvis med god mat.

Bowle, arrangere aktivitetsdag for barna, fjelltur og ballaktivitet i gymsal var blant aktivitetene U18 gjorde i 2014. De la også ned en stor innsats på lokalet vårt, i form av renhold, vedlikehold, arrangementer og andre praktiske oppgaver. Som en takk for dette spanderte BKM Hønefoss Spania-tur på U18-ungdommene i August. U18-mentorene hadde ansvaret for planlegging og organisering av denne turen. En flott villa i utkanten av Malaga ble leid for anledningen. Stikkord for turen er sol og bading, tivoli, shopping, delfinsafari, tur til Gibraltarstredet, god mat og trivsel. Det ble også lagt til rette for samtaler og diskusjoner med kristent innhold, som f.eks. hverdagens mange små valg og konsekvensene av disse.

 

Capture«Jeg synes det er kjempegøy å være på U18, også de gangene vi vasker eller gjør andre oppgaver på Hverventunet Aktivitetssenter. Vi er en sammensveiset gjeng som f      finner på mye gøy. På sommerstid er det nesten ikke èn U18-kveld som ikke ender i vannkrig. Høydepunktet i 2014 var turen til Malaga, Spania. Jeg synes det var fint at vi gjorde så mye forskjellig, jeg følte vi fikk oppleve «alt». Favorittaktivitetene på turen var nok tivoliet og badelandet vi besøkte.»

Madelen Holth, 15 år

 

[rev_slider u18]

Sang og musikk

Sang og musikk har stor plass i BKM Hønefoss. Flere av ungdommene interesserer seg for sang og musikk. Det er derfor naturlig at det er ungdommene som står for musikalske innslag på fester, både planlegging, arrangering og gjennomføring.

Samarbeidende organisasjoner:

I tillegg til tilbudene beskrevet over har BKM Hønefoss et nært samarbeid med organisasjonene Aktivitetklubben og Xercize Zport. På Aktivitetsklubben får barn mellom 6 og 13 år delta på ulike aktiviteter. Xerzice Zport er en fritidsklubb tilpasset de sportsinteresserte, der de også kan ha trosorientert virksomhet. Les mer på www.aktivitetsklubben.org og www.xercize.org